onsdag den 27. november 2013

Hanukkah

I aftes var den første aften af Hanukkah, som varer 8 dage.  Ved Hanukkah fejrer jøderne sejren over syrerne i 164 f.Kr. og genindvielsen af templet. Her fandt jøderne olie nok til, at den ”evigt brændende flamme” kunne brænde et døgn. Men flammen brændte på mirakuløst vis i 8 døgn, og derfor er Hanukkah 8 døgn. Man tænder lysestagen (Menorah) med 9 arme – 1 for hver dag, og 1 i midten, som de andre tændes fra.
Vi tog hjem til mom’s forældre – grandma og grandpa, sammen med hendes 2 brødre, hustruer og børn. Vi delte gaver ud, hvor jeg fik 2 gavekort til itunes. Og så tændte vi det første lys på Menorahen, mens der blev sunget på hebraisk.
Der er ikke som sådan noget specielt, man skal have af spise. Men man skal have noget, som er lavet med olie. Normalt får man noget friturestegt, for at fejre den hellige olie. Men vi fik nogle kartoffel-halløjer med en smule olie i, så det tæller vel... :-)
Efter maden legede vi en jødisk Hanukkah leg som hedder Dreidel. Det er en snurretop med de jødiske bogstaver nun, gimel, hay og shin på hver side. På hebræisk giver bogstaverne sætningen: ”Her skete et stort mirakel”. Man spiller med chokolade-mønter, og afhængigt af hvad snurretoppen lander på, skal man enten af med chokolade eller man vinder mere.
Det var en hyggelig aften, med en masse nye oplevelser og søde mennesker! :-)
I morgen står menuen på kalkun! Det er jo Thanksgiving!!
– M

Vi blev låst ude af et af værelserne - tog noget tid! :-)

De har samme danske stuebord, som jeg har derhjemme i Danmark!


ADLER FARMS! Haha, de har en familie trøje (men ingen farm) :-D

Værts - kusine og fætter

Becca tænder lyset

Åbner gaver


Vi spillede Dreidel

OG sådan ser den ud

OG sådan skal det gøres

Værts onkel og kusine

Mom cooking


Dad

Menorah

Ingen kommentarer:

Send en kommentar